Huidproblemen

Acné is een veel voorkomend probleem vooral in de puberteit. Meestal verdwijnt acné spontaan na de puberteit.

Disharmonie in de hormonen zijn dan ook een grote boosdoener waardoor het ook tijdens zwangerschap of overgang kan voorkomen.
Om complicaties te vermijden zoals littekens is het van belang dat men tijdig ingrijpt bij acné.

Acné is een aandoening van de talgklierfollikel. de open comedonen of ‘zwarte puntjes’ bestaan uit ophopingen van keratine en min of meer geoxideerde vetten, waardoor ook zwarte kleur.Door bacteriële groei, vooral in de open comedonen, wordt talg afgebroken en ontstaat een ontstekingsreactie.

Deze ontstoken haarzakjes worden dan een harde rode pukkel (papel), een zachte puist met etter (pustel) of een grotere ontsteking (cyste) met later abcessen en littekens.

Ik kan je helpen tijdens een intensief stappenplan om de acné de baas te worden.
Tijdens de behandeling ga ik de dode huidcellen verweken en een comedonereiniging uitvoeren. Hiervoor zijn speciale methodes. Denk dan aan speciale lotion om de huid te verweken en of aan peelings om de verdikte hoornlaag en verstopte poriën geen kans te geven.

Zelf ondersteun je de behandelingen door dagelijks ’s morgens en ’s avonds een aantal producten te gebruiken.
Tijdens de kuurbehandeling (3 maanden) vermijd je blootstelling aan UV-stralen.


atopisch-eczeem-6 seb. eczeem 2

 

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen die slechts ten dele iets met elkaar te maken hebben.
Van vele vormen is de oorzaak nog niet bekend. De meeste, maar niet alle eczemen jeuken maar niet alle jeukende aandoeningen zijn eczeem.
Veel voorkomende symptomen zijn: roodheid, schilfering, bultjes en soms blaasjes.
Het voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem.

Psoriasis is een chronische huidziekte die wordt gekenmerkt door dikke, rode, schilferende plekken op de huid.
De aandoening wordt veroorzaakt door een stoornis in de huidgroei. Er worden teveel hoorncellen aangemaakt zonder dat deze zich mengt met fosfolipiden.
De aandoening psoriasis heb je, deze krijg je niet ook al kan deze zich op latere leeftijd manifesteren.
Helaas is deze aandoening niet geneesbaar. Gebruik vooral geen minerale oliën, omdat dit uiteindelijk de klacht alleen maar verergerd.


Neurodermitis of dermatitis is een huidontsteking met een willekeurige oorzaak, die voor kan komen in verschillende vormen. Dermatitis verschilt van eczeem doordat bij dermatitis ook de diepere lagen van de huid zijn aangedaan. Dermatitis wordt gekenmerkt door roodheid , blaasjes, zwelling korstvorming, jeuk met sterke drang tot krabben en een branderig gevoel.
Wat kan ik voor je betekenen?
Helaas kan ik geen van deze aandoeningen weg nemen. wel kan ik de behandeling afstemmen op het specifieke huidprobleem en werken met een extra gehalte aan ureum en hyaluronzuur en olie ampul voor herstel van de ruwe, gebarsten en schilferige huid.
Rosacea is een ongevaarlijke maar ontsierlijke huidafwijking in het gezicht. De felrode kleur van de wangen en de neus vallen op. De aandoening kan lijken op acné doordat er soms witte pukkeltjes of rode bultjes aanwezig zijn, maar komt pas op latere leeftijd voor meestal na het 30ste levensjaar. Aan rosacea kan je jammer genoeg niet veel doen. Je kan wel door een goede behandeling de huid weerbaarder maken zodat de aanvallen van rosacea minder frequent voorkomen en ook minder lang duren zodat de huid rustiger oogt. Het is van belang de huid zo rustig mogelijk te houden, zo kunnen bv zon, hitte, kou, vet, alcohol, koffie en kruiden een aanval uitlokken.
7b1b9e3a59acae201ecfb340067705d0b2fd8791

Wat kan ik voor je betekenen?
De huid met 100% bionome producten te behandelen en zo weerbaar mogelijk te maken.


Wilt u een afspraak maken? Bel (035-5261818) of mail mij dan!

Regio: Huizen, Bussum, Blaricum, Laren