Bowen therapie is een milde, zachte, zeer effectieve behandelwijze. Het is een natuurlijke geneeswijze die zich richt op mens als geheel.

Bowen therapie onderscheidt zich van andere behandelmethoden en kent geen contra indicaties. Deze behandelmethode bevorderd het natuurlijk herstel (eigenlijk reset je het lichaam). De Bowen therapie is een manuele behandelmethode die zich kenmerkt door het werken op de bindweefsels (fascie) van het lichaam. Dit weefsel omhult organen, botten, bloedvaten, spieren, zenuw en lymfknopen.

Het is een zachte rolbeweging met duim of vinger op specifieke plekken over het hele lichaam. Deze rolbeweging wordt dwars op spier of pees weefsel uitgevoerd (deze beweging creëert ‘verwarring’ in communicatie geest/lichaam). Dit om patronen te doorbreken waardoor er weer vloeiing/ doorstroming ontstaat in onder meer het bindweefsel.

Het hele lichaam wordt aangespoord oplossingen te vinden die een aanwezige onbalans kunnen opheffen. Het is een lichaamsgerichte therapie gericht op het activeren van het zelfgenezende vermogen van ons lichaam, het lichaam zoekt zijn Balans weer op en nodigt het immuunsysteem uit. Deze behandelmethode is uitermate breed toepasbaar voor jong en oud.

Door een zachte rolbeweging op specifieke plaatsen op het lichaam te maken wordt een reflex aan bewegingen in het lichaam aangespoord. Typerend is dat na een rolbeweging het lichaam een pauze krijgt om de prikkel (reflex) te verwerken. Hiermee werkt Bowen uitnodigend voor het lichaam om te herstellen.


Effectief bij

Rug- en nekpijn
Frozen Shoulder
Whiplash
RSI
Enkel-, Knie- & Voetproblemen
Bekken- & Si(-gewricht) klachten
Hoofdpijn
Migraïne

Astma
Allergieën
Hooikoorts
Ademhalingsproblemen
Burn-out
Stress & overbelasting
Slaapproblemen
Chronische vermoeidheid

Bowen dient niet gebruikt te worden ter vervanging van medisch advies, medische behandeling en medicatie.
Bowen is goed te combineren met oefentherapieën, psychotherapie, voedingsadviezen, homeopathie en bach-remedies.

Het is beter om geen Bowen te combineren met andere manuele behandelingen omdat je dan niet weet welke manuele behandeling effectief is. Bowen kan over dunne niet gladde kleding heen gegeven worden, meer effect wordt bereikt op de blote huid waarbij je natuurlijk je ondergoed aanhoudt.

Ben je (vermoedelijk) zwanger, altijd melden. Bij zo’n 3 tot vijf behandeling wordt duidelijk of deze behandelmethode jou resultaat opleverd.

Meer informatie met betrekking tot Bowen:


Wilt u een afspraak maken? Bel (035-5261818) of mail mij dan!

Regio: Huizen, Bussum, Blaricum, Laren