Skiën en huidverzorging

Skiën en huidverzorging

Bij skiën hoort ook een zonnetje, een strak blauwe lucht en een bruine kop als je weer terug bent. Sta er wel even bij stil dat je je huid aan extreme omstandigheden blootstelt. Zon en koude kunnen behoorlijke huidschade veroorzaken. Belangrijk is dus om je huid, zeker tijdens de wintersport, goed te beschermen.

Creme Felice BachofnerBescherming tegen de zon

Tussen de bergen, op de witte skipiste, is de intensiteit van de UV-stralen ongeveer 50 procent sterker dan op zeeniveau. Ook zorgt de sneeuw voor weerkaatsing van UV-stralen met ongeveer 85 procent. Kies dus niet zomaar de eerste de beste zonnecrème. Ga voor de minerale factor 30 van DR Baumann. Naast een instant optimale bescherming (dankzij de minerale filter werkt de lotion onmiddellijk) biedt hij een bescherming tegen zowel UVB als UVA. Bovendien is hij super voedend en zit hij vol met huidbeschermende ingrediënten. Een extra dagcrème is niet nodig. De DR Baumann minerale factor 30 bevat voldoende ingrediënten om de huid de hele dag lang te voeden en te beschermen.

Bescherming van de lippen

Vooral tijdens de wintersport, maar eigenlijk tijdens de hele winter, kunnen de lippen gevoelig op winterkou reageren. De zon geeft je lippen dan de rest. Ze worden schraal en gaan barsten. Zijn je lippen droog, dan is het een teken dat ze extra verzorging nodig hebben. Een extra zonnebescherming hebben ze, net als de rest van je gezicht, tijdens het skiën sowieso nodig. De Baumann verzorgende lipstick met minerale UV factor 7 is je ideale ski maatje! Hij beschermt en voedt de tere huid van je lippen als geen ander. Smeer hem meerdere malen per dag en wees niet zuinig!

Gun ook je huid een après ski

Na een hele dag op de skipiste geeft de aftersun van Dr Baumann een heerlijk fris gevoel. De kalmerende ingrediënten brengen de huid tot rust en de verzorgende componenten zorgen voor een diep herstel zodanig dat je de volgende dag weer stralend op de piste verschijnt.

Beschermingstips

~ Smeer meerdere keren per dag

~ Wees niet zuinig in het gebruik van zonnecrème, het mag er dik op

~ Denk ook aan je lippen, neus oren en ook de tere huid onder de ogen verdient aandacht

~ Draag altijd een skibril of een goede zonnebril, ook als de zon niet schijnt

 

Mocht je nog vragen hebben of advies willen, je kan hieronder contact met mij opnemen

 

 

 

 

 

Skiën en huidverzorging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.